Wednesday, August 4, 2010

Artık BP’nin yeni bir logosu var. Şimdi sıra bu logoyu yaymakta. | Greenpeace Akdeniz

BP'nin kirililiğine yakışır yeni logosu

BP'nin kirililiğine yakışır yeni logosu

Büyütmek için tıklayın

Uluslararası — Bundan üç ay önce, BP’nin çevreyi kirleten imajına daha uygun olacak yeni bir logo tasarımı yarışması başlatmıştık. Yarışmaya 2000 başvuru oldu, Flickr sayfası 2.000.000’un üzerinde ziyaretçi aldı, 25.000’in üzerinde kişi aday logolara oy verdi. Ve artık yeni bir BP logomuz var. Şimdi sıra, bu logoyu yaymakta.

BP gibi bir petrol devinin tanıtım bütçesine sahip olmayabiliriz belki ama bu yeni logoyu olabildiğince yaymak için yeterince destekçimiz ve fikirlerimiz var.

Bu yarışma sadece eğlence olsun diye yapılmadı. BP, temiz enerjiye yatırım yaptığını iddia ederek yeni logosu ve sloganıyla "yeşil badana" yapıyordu. Bu logo yarışması, felaket unutulmadan BP'nin ikiyüzlülüğünü ortaya çıkması ve daha çok insan tarafından bilinmesi için düzenlendi.

Meksika Körfezi'nde yaşanan felaketin sorumlusu olan BP, çok riskli petrol yatırımlarına dünyanın farklı yerlerinde de devam ediyor. Kanada'da bulunan katranlı kumul alanlarında klasik petrol çıkarma yöntemlerinden kat kat daha masraflı ve enerji harcayan bir yöntem ve Angola, Libya ve Kuzey Kutbu'nda denizlerden petrol çıkarma çalışmaları bu riskli yatırımlar arasında.

Deepwater Horizon felaketi şirketin petrolün ötesine geçmesi için bir uyarı olması gerekirdi. Ama BP uyarılara kulak vermiyor.

Bu yüzden bugün sizden BP'nin "yeni" logosunu olabildiğince yaymanızı istiyoruz. Hemen yapabileceğiniz iki şey var:

  1. Yeni logoyu Facebook gibi sitelerde profil resminiz yapın. Logoyu buraya tıklayarak bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.
  2. Yeni logonun çıktısını alıp, çok sayıda insanın görebileceği yerlere yapıştırın. Logoyu bu linke tıklayarak pdf veya bu linke tıklayarak doc formatında ve yazdırılmaya hazır şekilde bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Petrole olan bağımlılığın önüne hep birlikte geçebiliriz.

Kazanan logo:

BP'nin yeni logosu

Tasarım: Laurent Hunziker

Ülke: Fransa

Websitesi: laurent.images.online.fr

Aldığı oy: 16.463

Fikrin ortaya çıkışı:

"Logodaki silueti, petrole bulanmış, panik halindeki bir kuşun etkileyici bir resminden esinlenerek yaptım, onun yaşadığı acı, yaşanan trajik olaylardan sonra dünyamıza neler olduğunun güçlü bir göstergesi"

Dereceye giren diğer logoları buradan görebilirsiniz (link İngilizce'dir).

No comments:

Post a Comment