Monday, September 19, 2011

Hanım, Koş Patentimi Getir! | TeknoKedi


Hanım, Koş Patentimi Getir!

Eric Schmidt vs Steve Jobs
Son günlerde sıkça duyduğumuz patent davaları artarken, firmalar bu savaşı farklı cephelere çekerek silahlarını güçlendirmeye devam ediyor. Google, Motorola'yı 12,5 milyar dolara satın alarak 17 bine yakın patentin de sahibi olmuştu.
Google pazarın hâkimi mobil işletim sistemi Android'in başına bir şey gelmesini istemiyor ve bu patentlerle yetinmemekte kararlı. Yeni alım haberine göre Google, IBM'in Android'i ilgilendiren 1.023 patentini satın aldı. Google'ın bu ilk alımı da değil. Geçtiğimiz ay yine IBM'den Google tarafından1.030 patent satın alınmıştı.

Sırada 20 bin patent daha var!

Şu an elinde 20 binden fazla patenti bulunduran Google'ın yeni aldığı patentler Java ve mobil teknolojiler ile alakalı olduğundan Android'i Apple, Microsoft ve Oracle karşısında koruyabilecek nitelikte fakat Google'ın elindeki patent portföyünü daha da güçlendireceğine dair söylentiler dolaşıyor. Önümüzdeki günlerde Google'ın InterDigital'in 8.800, Intel'in ise 11 bin patenti için bir girişimde bulunabileceği belirtiliyor.
Samsung'un patent davaları karşısında çaresiz kalışı, Google'ı bu savaş içerisinde farklı bir şekilde pozisyonunu güçlendirmeye doğru yönlendirdi. Özellikle Oracle ile arasında süren davalar karşısında Google'ın satın aldığı patentler çok önemli.
Görünen o ki, çarpık patent sistemi devam ettikçe, bu saçma kavga giderek daha büyüyecek.
(Görsel: Daniel Adel, New York Times)
haber : http://www.teknokedi.com/

No comments:

Post a Comment